Translate

18 Ocak 2014 Cumartesi

UGALİ:Yiyen de Pişman Yemeyen De

     Genel olarak tercihimiz elbetteki yöresel yemeklerin tadına bakmak. Bu amaçla ne yenir ne içilir diye sorup soruşturduğumuzda herkesten ortak bir cevap aldık: UGALİ ! Böylece hem Ugali'yi hem de diğer geleneksel yemekleri denemek için ilk gün Mesob (Şimdiki adıyla Red Sea) adındaki Etiyopya-Kenya restaurantına ikinci gün ise geleneksel bir Kenya restaurantına gittik. Mesob dekorasyonu itibariyle bir köy kahvehanesinden farksızdı. Girmekte biraz tereddüt etsek de sempatik garsonu ve menüdeki geleneksel yemekleri görünce oturmaya karar verdik.
                                                                 Yemeklerden önce ve sonra el yıkama seremonisi


     Diğer mekan ise tipik bir esnaf lokantası görünümündeydi. Mesob'ta garsonumuzun tavsiyelerine uyarak Etiyopya Mutfağı'ndan Zigini ve Shekla Tibs Kenya Mutfağı'ndansa meşhur Ugali'yi seçtik. Bunların yanında -bizdeki tandır ekmeği misali- krep görünümlü pirinç ekmeği veriliyor. Bu ekmeği ilginç bulmakla beraber damak tadımız tandır ekmeğini aradı.
Shekla Tibs biberli et kavurmaya benziyor

 
                                                    
                                                  Zigini Hint Mutfağı'ndaki yemekler gibi sarımsaklı ve bol baharatlı














                             Ugali ise pirinç,mısır,patates püresi arası bir yemek.Bize pek anlamlı gelmedi :)

    Bu güzel yemeklerin üzerine acı bir Etiyopya kahvesi içmesek olmazdı. İyi ki de içmişiz. Çünkü sevimli garsonumuz geleneksel kahve takımı ve beraberinde kokusuyla bize hiç de yabancı gelmeyen tütsü eşliğinde güzel bir sunum yaptı. 




     İkinci gün yediğimiz Kienyeji sonrası Kenya Mutfağı ile görüşümüz netleşti. Doyurucu, ucuz, bol karbonhidratlı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder